Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

MESSEHAGLERNE

Over en årrække har kirken fået fire messehageler, som sammen med bibeltekster og salmevalg medvirker til at markere de forskellige højtider og stemninger i kirkeåret. Hagelerne er tegnet specielt til Skelager Kirke af Flemming Bau og vævet af Inge-Lise Bau. De har det samme grunddesign, som tager udgangspunkt i de assymetriske buer i koret. Hver hagel har desuden et symbolfelt på bagsiden, som er den mest synlige side, når præsten står ved altret, kirkens ”allerhelligste” sted.

Den grønne messehagel anvendes i Trinitatis-tiden og Helligtrekongers-tiden, altså langt den største del af kirkeåret. Den grønne farve symboliserer kirkens vækst, og i symbolfeltet ser man palmegrene eller kornaks, alt efter hvordan øjet er indstillet.

Den violette hagel symboliserer bod og forberedelse og anvendes derfor i advents- og fastetid. Dens motiv er en rosengård med en enkelt fuldtudsprungen rose på en slynget ranke med torne.

Festdragten er den hvid-gule hagel, som bruges til jul og påske. Den har i symbolfeltet en opgående sol med det trekantede treenighedsmotiv.

Den sidste hagel, den røde, anvendes kun få gange om året, nemlig 2. juledag, som er den første kristne martyr Skt. Stefans dag, og til pinse, idet rødt er såvel blodets som ildens farve. På bagsiden ses et hvidt åndepust, og i bunden anes en lille grøn spire, som indvarsler Trinitatis-tiden.

ALLE FIRE MESSEHAGLER

KALENDER

Ingen begivenheder fundet.

MENIGHEDSRÅDSMØDER

Skelager sogns menighedsråd afholder normalt møde den 2. onsdag i måneden kl. 19.00 i Skelager Sognegård. Møderne er offentligt tilgængelige.

Referaterne fra møderne (beslutningsprotokoller) kan læses her.

MELD DIG IND I FOLKEKIRKEN

Klik på logoet for at komme til en indmeldelsesblanket.

ARTIKLER

Her kan du læse mere om

Dåben

Nadveren

PRÆDIKENER

Her kan du læse nogle af de prædikener, der er blevet holdt i Skelager Kirke

Karin Friis Plum

Konfirmation 23. april 2017

Jubilate, 7. maj 2017

 

 Læs flere her.